6 Şubat 2009 Cuma

tortilla (meksika gözlemesi)

malzemeler:
25 kaşık mısırunu
2 bardak ılık su
1 çay kaşığı tuz
yapılışı:
Mısır ununu bir kaba koyun ve ılık suyu azar azar dökerek katıca bir hamur yapın. İsterseniz hamura tuz katın. Yaptığınız hamurdan golf topu büyüklüğünde bir parça koparın. Hamur parçasını iki yağlı kağıdın arasına koyarak oklavayla incelterek yaklaşık 10 santimlik bir yufka haline getirin. Sonra kuru bir tavada veya saç üstünde her iki tarafını da 1 dakika pişirin. Tortillanın alt yüzünde yanık lekeleri belirdiği zaman ters çevirin. Kenarları hafifçe kendiliğinden kıvrılacak olan tortilla daha çok Meksika yemeklerinde kullanılır..isterseniz pizza hamuru olarakta kullanabilirsiniz...afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder