6 Şubat 2009 Cuma

fransa usulu incirli kuzu et sote

malzemeler:
500 gram taze incir (kuru incir ile de yapabilirsiniz)
1 bardak sıvıyağ
1 kilo az yağlı kuşbaşı kuzu eti
3 orta boy kuru soğan (piyazlık doğrayın)
1 kaşık un
tuz ve karabiber
yarım bardak sıcak su
yapılışı:
incirleri soyup boylamasına ikiye kesin.büyük bir tencerede yüksek ısıda sıvıyağı kızdırın.etleri ilave edip sık sık karıştırarak 3-4 dakika soteleyin.soğaanları ekleyip 4 dakika daha soteleyin.un ekleyip rengi değişene kadar kavurun.ocağı kısıp incirleri ilave ettikten sonra baharatları ekleyin.incirleri parçalamamaya dikkat ederek karıştırın.suyu ilave edip tencerenizin kapağını kapatın.kısık ateşte 1 saat pişirin.eğer yemeğinizi düdüklü tencerede yapacaksanız pişme süresi yaklaşık yarım saat olmalıdır....yemeğinizi sıcak olarak servis etmelisiniz...not: almış olduğunuz incirler olgunsa ete son yarım saat içinde ilave etmeniz gerekir.aksi halde incirler parçalanır ve yemeğin tadını bozarlar...afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder