4 Şubat 2009 Çarşamba

gülpare

merhaba blog severler... eminim ki bu tarifi daha önce duymuşsunuzdur hatta yapanlarınız bile vardır..bu tarif biraz zahmetli olsada bence ortaya çıkan sonuç herşeye değer
işte malzemelerimiz:
Hamuru için:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 bardak pudra şekeri
4 kaşık irmik
2 kaşık hindistan cevizi
2 adet yumurta
4 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5-6 adet bütün gül
Şerbeti için:
3 bardak toz şeker
4 bardak su
yarım limon suyu
İçi için:
fındık veya ceviz içi
yapılışı:
ilk olarak şerbetini hazırlayın su limon suyu ve şekeri kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın daha sonra tatlımızın hamuru için gül yapraklarını ince ince kıyın içinemargarin,pudraşekeri,irmik,hindistancevizi,yumurta,un,vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp hamur elde edin.elde ettiğiniz hamurdan irice bir fındık büyüklüğünde parçalar koparıp bu parçaları oklava yardımıyla biraz açın ve tam ortasına fındık veya ceviz içlerini yerleştirin ve hamurların kenarlarına içe (ortadaki fındığa)doğru eşit aralıklarla dört çentik atın. şimdi dört yaprak elde ettiniz.bu oluşan yaprakların karşılıklı iki tanesini fındığın üstünden birleştirin,sonra diğer iki yaprağıda aynı şekilde birleştirin.işte gülleriniz hazır.160-170 dereceli fırında güllerinizin üstleri kızarana kadar pişirin.fırından çıkarın.tatlınız biraz ılınınca soğuk şerbeti dökün.şerbetini iyice çekince servis edin...
afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder