4 Şubat 2009 Çarşamba

taco içinde chili con carne

Fazla zamanınız olmadığında pratik ve lezzetli birşeyler yemek istediğinizde yapabileceğinizbir yemek taco içinde Chili con Carne.Türkçe tam karşılığı olmasada acı biberli et diyebiliriz.acı biberlerle yapılan bir yemektir ama İşinizi acı biber salçası da görebilir.Bu yemeğin havuçlu, kabaklı,mısırlı değişik versiyonları da mevcut.mısır unu kullanılarak yapılan taco kabının içine (et,tavuk,kıyma vs.) konarak yeniyor Taco kaplarını yapması biraz zaman alsada hoş görünüyor.Taco olmadan da chili con carne çok güzel bir yemek olabilir.Denemediyseniz tavsiye ederim :)
Malzemeler
:500 gr az yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet çarliston veya sivri biber
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 kutu konserve meksika fasülyesi
1/2 kutu konserve mısır
3 adet iri boy domates (ya da 1 kutu konserve kesilmiş domates)
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı acı biber salçası
tuz,kekik,karabiber,kimyon
sıcak su
Yapılışı:
Chili con carne için bir tavaya veya tencereye zeytinyağını alın.Küp küp doğranmış soğanları ve biberleri biraz kavurun.Üzerine kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.Kıymanın rengi kahverengiye dönmeye başlayınca salça ve küp küp kesilmiş domatesleri ilave edin.Biraz su ilave edin kapağını kapatın ve 10 dk bu şekilde pişirin.Daha sonra üzerine süzülmüş fasülyeleri ve mısırları ilave edingerekirse bir miktar daha su ilave ederek 10 dk daha pişirin.Çok sulu bir yemek olmaması gerekiyor.En son baharatlarını atın ve kapağını kapatarak biraz dinlendirin.
Taco için malzemeler:
1 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı su
1 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Taco kapları için bir kapta bütün malzemeleri karıştırın. Krep hamuru gibi akışkan bir hamur elde edeceksiniz.Teflon tavayı çok hafif yağlarak ısıtın bir kepçe bu karışımdan dökün. Krep pişirir gibi arkalı önlü pişirin.Bundan sonra taco kaplarına şekil vermek ve hafif kıtır yapmak isterseniz tavada biraz sıvıyağ kızdırın tacoların yarısını yağda kızartırkendiğer ucunu maşa yardımıyla havada tutarak kızartın diğer tarafada aynı işlemi tekrarlayınafiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder