4 Şubat 2009 Çarşamba

meksika usulu kuzu yahnisi

işte malzemeler:
600 gram kuzu kuşbaşı
50 gram tereyağı
2 adet kuru soğan
1 bardak su
100 gram muz yaprağı
1 kaşık tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı pul biber
yapılışı:
etleri,soğanları tereyağında soteleyin.üstüne suyu ekleyip 25 dakika pişirin.muz yapraklarınıda tencereye ilave edip 10 dakika daha pişirinsonra tuz,pul biber ve tarçın ilave edip karıştırın ve yemeği güveç tenceresine aktarınsuyunu biraz çekip özleşene kadar yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirip servis edin(yemeğin orjinalinde marul yerine muz yaprakları kullanılmıştır)...
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder