4 Şubat 2009 Çarşamba

meksika usulu portakal pelteli krep

işte malzemeler:
100 gram un
1 kaşık sıvıyağ
1 çaykaşığı tuz
1 kaşık portakal kabuğu rendesi
4 adet portakal
1 kaşık nişasta
2 kaşık şeker
1 bardak su
yapılışı:
un,yağ,suyu karıştırarak hamur elde edin.hamuru 10 dakika bekletiniri ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 10 dakika daha bekletin.hazırladığınız bezeleri birmerdane yardımıyla incecik açın tavada iki yüzünüde kızartıp tabağa alın.ayrı bir kapta portakal kabuğu,şeker ve suyun yarısını 2 dakika kaynatıp ateşten alınkalan yarım bardak suda nişastayı iyice eritin ve portakallardan çıkardığınız filetolarlabirlikte tavaya alıp 2-3 dakika kısık ateşte kaynatıp ateşten alarak beklettiğiniz şerbetle karıştırıptabaklardaki kreplerin içlerine dökün...
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder