malzemeler:
100 gram un
1 kaşık sıvıyağ
1 çaykaşığı tuz
400 gram tavuk kuşbaşı
1 adet marul
1 kaşık tatlı ketçap
1 kaşık acı ketçap
1 çaykaşığı pul biber
1 çaykaşığı kırmızı toz biber
1 çaykaşığı nane
yarım limon suyu
yapılışı:
un,yağ,suyu karıştırarak hamur elde edin.hamuru 10 dakika bekletiniri ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 10 dakika daha bekletin.hazırladığınız bezeleri birmerdane yardımıyla incecik açın tavada iki yüzünüde kızartıp sıcakken küçük bir kasenin içinde 2şer dakika bekletipşekil almasını sağlayın.aynı işlemleri kızartığınız diğer yufkalarada uygulayınayrı bir tencerede tavuk etlerini az suda haşlayıp ateşten alarak süzün sonra baharatları ekleyerek karıştırınservis yapacağınız tabaklara sırasıyla marul yapraklarını,kızartiğiniz yufkaları,tavukları yerleştirinen üste ketçapları ve acı sosları dökerek servis yapın...(yemeğin orjinalinde tavuk yerine karides kullanılmıştır)...afiyet olsun....
4 Şubat 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder