24 Şubat 2009 Salı

kıymalı karnabahar

herkese merhabalar
bu gün sebzelerden bilinen bir yemek olan karnabahar yaptım tadıda enfes oldu ve şimdide bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum...
işte malzemelerimiz:
3-4 kaşık sıvıyağ
2 orta boy kurusoğan
100 gram kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy karnıbahar
tencerenizin alabildiği kadar kaynar su
yapılışı:
ilk önce karnıbaharı iyice temizleyin.kararan kısımları varsa bıçakla kazıyın ve bol suda iyice yıkayıp dal dal ayırın.sonra karnıbaharları tencerenize alıp karnıbaharları ÖRTMEYECEK KADAR kaynar su doldurup 2 dakika haşlayın ve tencerenizin altını kapatın..başka bir tencereye sıvıyağ alın,soğanları küp küp doğrayın ve tencereye atın,soğanlar seffaflaşıp pembeleşene kadar kavurun.ardından kıymayıda tencereye alarak kavurmaya devam edin.salça ve toz kırmızı biberi ve tuzu da ekledikten sonra diğer tencerede beklemekte olan karnıbaharları bir kevgir yardımıyla alıp kıymaların olduğu tencereye alın bir iki kez çevirip karnıbaharların haşlama suyunuda bu tencereye aktarın 6-7 dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.ılınınca servis edin....afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder