21 Şubat 2009 Cumartesi

kuru fasulyeli muska böreği

işte sizlere farklı bir tarif daha.....
ve işte malzemelerimiz:
250 gr yufka
1 su bardağı kurufasulye
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
harç için süt...
yapılışı:
Kuru fasulye haşlanır, Üzerine ince kıyılmış soğan, pul biber ve sıvı yağ eklenir, harmanlanır. yufkaları geniş bir yere serip üzerine hazırladığımız karışımdan sürünüz...yufkalar bitene kadar sürülür..sonra yufkaları yaklaşık 10 cm eninde ,boyuna kesip..tekrar her parçayı ayırınız..iki parçayı üst üste koyun ..içine hazırladığımız içten koyarak..muska gibi sararak bir üçgen meydana getiriniz....Börekleri kızgın yağa atın pembeleşinceye kadar kızartın...ve servise hazırdır.....afiyet şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder