14 Şubat 2009 Cumartesi

güllü kurabiye

lavantalı kurabiyede olduğu gibi bu kurabiyemde farklı birşey olsun istedim... veeee lokum gibi birşey çıktı ortaya :) Bildiğimiz nişasta kurabiyesine farklı bir yorum... Miss gibi gül kokan ,ağızda eriyen bu kurabiyeler nefis...hele birde gül yapraklarının verdiği o ara ara olan tatlı renkler.....mmmmm....hayal edebiliyormusunuz......umarım denemek istersiniz....
neyse lafı fazla uzatmadan tarifime geçmek istiyorum...
işte malzemeler:
2 yumurta
1 paket mısır nişastası ( 200 gr.)
3 çay bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
100 gr. margarin
3 yemek kaşığı gülsuyu
5 adet gülün yaprakları
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :ilk önce leğenimize yumurta ,oda ısısındaki margarin ,gülsuyu ve şekeri karıştırıp ,nişasta ,un ve kabartma tozunu ekliyoruz daha sonra güllerin yapraklarını ince ince kıyıp içlerine biraz toz şeker katarak harmanlayıp leğendeki karışıma ekleyip hamurumuzu iyice yoğuruyoruz.sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kurabiyelerimizi yuvarlıyoruz. Yağladığımız tepsiye dizerek önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30-35 dakika pişirip kurabiyeler beyaz haldeyken fırından çıkarıyoruz. Kabaran kurabiyelerin üzerleri çatlıyor. Mis gibi gül kokan ve harika görünen yaklaşık 10-15 adet kurabiyemiz oluyor....ve istersek çay yada kahve ile servis yapıyoruz....
afiyet şeker olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder