14 Ocak 2009 Çarşamba

kaymak çölü

malzemeler:
1bardak şeker
1bardak su
1 paket tuzsuz etimek
4-5 kaşık nişasta
2 kutu taze krema
1/2 lt.süt
yapılışı:
Şekeri derin bir tencereye koyarak karamelize olana kadar karıştırın.daha sonra üzerine suyu ekleyerek şerbet yapın,yok eğer karamel sevmiyorsanız su ve şekeri direkt olarak kaynatıp bir servis tabağına dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökebilirsiniz.Nişasta,krema ve sütü de kaynatarak koyu kıvamlı bir muhallebi yapın ve bunu etimeklerin üzerine dökün.Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.üst kremasında şeker kullanılmadığı ve kullanılan krema da soğuyunca kaymak tadı verdiği için süper bir tatlı oluyor....
denemenizi tavsiye ederim.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder