13 Ocak 2009 Salı

kaymak helvası

malzemeler:
250 gr taze kaymak
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı tarçın
yapılışı:
Kaymağı tencereye alın.Orta ateşte tahta kaşıla karıştırarak köpürünceye kadar kaynatın.Unu azar azar ekleyip helva gibi kavurun.Rengi dönmeye başlayınca ocağın altını kapatın.Servis tabağına kaşık kaşık alın.Balı hafif ılıtın ve helvanın üzerine eşit olarak dökün.Tarçın serpip sıcak olarak servis yapın.
Not :Bu helva bir Girit helvasıdır ve soğuyunca sertleşir onun için ılık yada sıcak olarak tüketilmelidir arzunuza göre unu çoğaltarak veya azaltarak kıvamını ayarlayabilisiniz - Üzerine bal yerine bolca pudra şekeride serpebilirsiniz...
afiyet şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder