3 Ekim 2009 Cumartesi

ev tarhana'sı

malzemeler:

yarım kg havuç

yarım kg kurusoğan

1 kg kırmızı etli biber

2 kg domates

3 kg yoğurt (süzme yoğurt da olabilir)

4 kg un

1 avuç tuz

yapılışı:

havuç,soğan ve biberi küp küp doğrayın. domatesleri rendeleyin. bu malzemelerin hepsini büyükçe bir tencereye alın ve sebzelerin hepsi iyice yumuşayana kadar kaynatın , ocaktan alıp soğutun ve tel süzgeçten geçirin, sonra büyük bir yoğurma kabına alın. bu arada kullanacağınız yoğurt süzme değilse temiz bir bez yardımıyla süzebilirsiniz. sonra süzme yoğurdu soğutmuş olduğunuz malzemeye ilave edin.daha sonra da unu,tuzu eleyerek ekleyip ve özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.hamurun üstünü temiz bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın..DİKKAT; HAMURUNUZ 9-10 GÜN BOYUNCA KABARACAKTIR.KABINDAN TAŞMASINI ÖNLEMEK İÇİN HER GÜN HAMURU BİRAZ YOĞURMALISINIZ .BU SÜRE SONUNDA HAMUR SÖNER.hamurunuz söndükten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp temiz bir çarşafa serin ve kurumaya bırakın.hamur kuruyunca varsa mutfak robotunuzda yoksa avuçlarınızla ovalayarak un gibi olmasını sağlayın...işte tarhananız hazır.TARHANA ÇORBASI TARİFİ:tarhananızdan tencerenizin büyüklüğüne göre 3,5,7, veya 9 kaşık alıp ıslatın (dilerseniz de direk yağda kavurun) sonra kaynayan suya tarhanayı, tuzu,istediğiniz baharatları ve sıvıyağ ekleyerek sürekli karıştırarak 10 dk kaynatın...ohhh :) kendi yapmış olduğunuz bir tarhanayı gönül rahatlığıyla içmek gibisi varmı...afiyet şeker olsun

2 yorum:

  1. ellerinize saglık resimlerseniz yapınca bizde bakabiliriz.hatta şöyle çorba olmuş haliniz güzelcene servis edilecek şekilde ...elleriniz saglık

    YanıtlaSil
  2. neden olmasın? seve seve :))

    YanıtlaSil