12 Şubat 2009 Perşembe

sebzeli kuzu et sote

Malzemeler :
250 gram kuşbaşı doğranmış kemiksiz kuzu eti
3-4 kaşık Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 adet soğan
1 bardak soyulmuş badem veya dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı Biber salçası
3 adet kabak
250 gr. mantar
2 patates
1’er adet sarı, kırmızı ve yeşil dolmalık biber
1 adet havuç
3 diş sarımsak
4 kaşık tane mısır
3-4 dal fesleğen
Tuz,Karabiber,pulbiber
1 bardak su
Yapılışı:
Tencereye yağı koyuyoruz eti ekliyoruz ve etler suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.. Soğanı küp küp doğruyoruz fıstıkları ekleyip Kabağı, mantarları,patatesi,biberleride küp doğrayıp, havuçları da rendeleyip, hepsini tencereye koyuyoruz salçayı ve baharatlarıda ekledikten sonra sarımsak rendeleyip tane mısırlarla birlikte tencereye alıyoruz,fesleğenleri ince ince kıyıp tencereye alıyoruz.suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve pişiriyoruz.sebzeleri kavurmadan yemeğe katmak daha sağlıklı oluyor öyle değilmi ;)afiyet şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder