8 Şubat 2009 Pazar

kestaneli kuzu yahnisi

Malzemeler :
1 kg. kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 kg. kestane
2 adet kuru soğan
2 çay kaşığı tarçın
1/2 bardak portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı un
Tuz • Karabiber
yemeğinin hazırlanışı:
İri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın. Soğanları ince bir şekilde kıyın ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edin. Unu 1/2 bardak ılık suda açıp etlerin üzerine ilave edin. Yemeği kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Kestaneleri, 1 saat suda bekletin. Üzerlerini çizip, fırında kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar pişirin. Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin. Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder