24 Ocak 2009 Cumartesi

gül kurabiyesi

malzemeler:
250 gr yumusak margarin
1 çay bardagi yogurt
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincani pudra sekeri
iç malzemesi:
4 Adet elma
1 kahve fincani sari üzüm
4 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tarçin
Yapılışı:
Elmalari soyup rendeleyin, üzerine seker, üzüm, ilave edip karistirin. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateste pisirin. Tarçin döküp sogumaya birakin.ayrı bir kapta margarini, yogurt ve pudra sekeri ile karistirin. Üzerine elenmis un ve kabartma tozu ekleyip yogurun. 5-10 dakika kadar dinlendirin. elde ettiğiniz hamurdan cevizden büyük parçalar koparip elle hafif inceltin. Iki karsilikli kenarini keserek, ortalarina hazirladiginiz iç malzemeden koyarak dört kenarini da ortaya dogru gül seklinde kapatin.Tepsiye dizerek 200 derece isidaki firinda pembe renkte pisi­rin. Üzerine pudra sekeri serperek servis edin...afiyet şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder