
geçen gün değişik bir reçel yapayım dedim.....aslında ben bu reçeli senelerdir yaparım ama tahmin ediyorum ki bilmeyenlerimizde var...hadi hadi itiraf edin :)))))
şaka bir yana....canımda karpuz reçeli çekmişti zaten...evde de karpuz vardı.....iyide oldu....berrak berrak....tane tane....wallahi nasıl anlatayım...... mmmmm.... neyse efendim...tarifimize geçelim;
işte malzemelerimiz;
Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz
7-8 su bardağı şeker
Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz
7-8 su bardağı şeker
1 çay bardağı suda eritilmiş 4-5 adet limon tozu
yapılışı;
ilk önce karpuzlarımızın kırmızı kısımlarını bir güzel yiyelim :)) sonra kabukların beyaz kısımlarının pembeliklerini tamamen temizleyip ardından kabuklarımızı-yeşil kısımlarını rahatlıkla soyabileceğimiz büyüklüğe getirmek için-3-4 parçaya ayıralım ve ince ince soyalım
iyice temizledikten sonra minik küpler halinde doğrayalım...
bu işlem biraz uzun sürebilir ama sonuca değer :))
ardından bunları bir tencereye aktarıp üstüne şekerimizi dökelim ve mümkünse 2-3 saat güneşte bekletelim...bu sürenin ardından tenceremizi ocağa alıp 35-40 dk pişirelim...ve kıvama gelince erimiş limon tozunu ilave edip 10-15 dk daha kaynatıp ateşten alalım... soğuyunca kavanozlara doldurup dilediğimiz zaman servis edelim...afiyet şeker olsun...
bu arada reçelden kuzenimede götürmüştüm ve o benim yerime resimlemiş.... sevgili kuzen sana çok teşekkür ederim...gözlerine sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder