21 Nisan 2009 Salı

ayranlı poğaça

içindekiler:
2 bardak un
2 1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kasigi kabarma tozu
1 çay kaşığı tuz
1/4 fincan bitkisel yağ, soğutulmuş
2 yemek kaşığı tereyağı, soğutulmuş
3/4 bardak ayran
hazırlık:
250 dereceye fırın ısısını ayarlayın Büyük bir kase içinde, un, kabartma tozu, soda ve tuzu birleştirin. soğutulmuş tereyağını minik minik kesin. una ekleyip iyice yoğurun.sonra bu kuru malzemelerin ortasını havuz gibi açıp, ayranı içine dökün. Bir tahta kaşık ile yavaşça ayranı ve unlu karışımı karıştırarak bütünleştirin.Gerekirse, ayrandan bir kaç çay kaşığı ekleyin. hamuru tezgaha alın.kurabiye kesici ile kesin ve tepsinize dizin. Kesicinin boyutuna bağlı olarak 10 ila 12 bisküvi oluşması lazımdır. Yaklaşık 10 ile 12 dakika kadar fırında pişirin. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder