4 Şubat 2009 Çarşamba

şuruplu portakal dilimleri

Malzemeler:
9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz
1 su bardağı şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
Hazırlanışı:
Portakalları keskin bir bıçakla soyun. Dikkatlice beyaz zarını da çıkartın. Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin. Çekirdekleri varsa ayıklayın. Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin. Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün. Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun. Soğuk olara servis yapın. Portakalların sularını akıtmak için bir kasenin üstünde soyun. İnce uçlu keskin bir bıçakla bir kesikle hem kabuğu hem de beyaz zarı ayırabilirsiniz. Limon kabuğunu rendelerken acı olan beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin. Servis yapmadan hemen önce 3-4 yemek kaşığı portakal likörünü portakal dilimlerinin üzerine dökün...afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder