4 Şubat 2009 Çarşamba

elmalı tart tatin

malzemeler:
6 adet elma
250 gram tereyağı
250 gram un
tuz
yarım bardak su
150 gram toz şeker
yapılışı:
elmaları soyun dörde kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın.sonra kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin.diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın.yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında yarım saat dinlendirin.daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin.kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirinHazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın.önceden orta dercede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin.ters çevirerek servis tabağına alın.dilimleyerek servis edin..afiyet şeker olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder