4 Şubat 2009 Çarşamba

çin usulu ballı muz dilimleri

Malzemesi:
4 muz
2 yumurta
5 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı soda
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı su
2 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı bal
1 çorba kaşığı susam
2 top kaymaklı dondurma
yapılışı:
Muzların kabuklarını soyup 4-5 parçaya kesin. Un, nişasta, yumurta, yağ, tuz, tozşeker, soda tuz ve 1 bardak suyu iyice çırparak sıvı hamur kıvamında bir karışım hazırlayın.Tencerede sıvıyağı kızdırın. Muz parçalarını hazırladığınız karışıma bulayıp sararıncaya kadar kızartın. Üzerine bal gezdirip susam serpin ve dondurma eşliğinde servis yapın...
afiyet olsun...

1 yorum:

  1. e yok artık, bu tarif her yerde aynı, hepiniz birbirinizden aynı tarifi yapıştırıp duruyorsunuz. Orjinal hiçbirşeyiniz yok.

    YanıtlaSil